Jelenji medaljoni s njokima od sira u umaku od jabuka

 • Kuhar:
 • Broj porcija: 6
 • Vrijeme pripreme: 80 min
 • Kaloričnost: Srednje kalorično
 • Složenost: Zahtjevna priprema
 • Vegetarijanci: Jelo sadrži meso

Ova gurmanska delicija savršen je nedjeljni ručak. Medaljoni su najfiniji dio jelenja mesa i neočekivano za divljač, izuzetno su meki. Mrkva i jabuka daju slatkasti okus jelu, a crno vino posebnu aromu.

Jelenji medaljoni s njokima od sira u umaku od jabuka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti jelenje medaljone s njokima od sira u umaku od zelenih jabuka. – meso jelena (hrbat iz paca), jabuke, kravlji sir, crno vino, rajčica, korijen celera, mrkva, luk, glatko brašno, jaje, Jelenji hrbat nakon 24 sata vadimo iz paca, sušimo, odvajamo file i kare od kosti i čistimo od žilica. Očišćene komade karea režemo poprečno da dobijemo medaljone. ; Kada razdvojimo meso od kosti, kosti oprezno nasiječemo i prepržimo ih na vrućem ulju. Da bi smo pojačali umak kostima ćemo dodati i žile koje smo očistili sa karea. ; Kada kosti dobiju boju dodamo već narezano korjenasto povrće: Korijen celera, mrku i luk. Pirjamo dok povrće ne opusti, a zatim sve zajedno zalijemo sa crvenim vinom. Pustimo da krčka na laganoj vatri sat vremena. ; Za to vrijeme priredit ćemo njoke od glatkog brašna, jaja i kravljeg sira. Smjesu ne solimo jer je kuhamo u slanoj vodi. Sastojke stavimo u jednu posudu i dobro promiješamo u kompaktnu masu. ; Dasku za tijesto posipamo sa malo brašna i na njega položimo smjesu za njoke i ručno razvaljamo dugačke valjuške, izrežemo na kratke dijelove te oblikujemo njoke jednakih veličina. ; Oblikovane njoke polagano stavljamo u kipuću posoljenu vodu da se kuhaju sve dok ne isplivaju na površinu. Vadimo ih ispiremo pod hladnom vodom i stavljamo na stranu da se ocijede. ; S vremena na vrijeme pripazimo na umak od kostiju da previše ne reducira (ne izgubi previše tekućine). ; Kada je umak gotov, iz njega vadimo kosti i dodajemo okoštene kriške jabuka. ; Kada jabuke omekšaju izmiksamo umak i začinimo sa soli i paprom. U umak dodajemo gotove njoke i sve lagano pod miješamo. ; Medaljone solimo sa obje strane i pržimo na vrućem ulju. U istoj tavici možemo prepržiti i nekoliko kriški svježih jabuka za dekoraciju. ; Poslužuje se: na tanjur položimo po tri medaljona u trokut, a umak sa njokima prelijemo preko medaljona.; –
Jelenji medaljeni s njokima u umaku od jabuka
Jelenji medaljoni s njokima od sira u umaku od jabuka
Popularnost:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jelenje medaljone s njokima od sira u umaku od zelenih jabuka.
Jelenji medaljoni s njokima od sira u umaku od jabuka
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jelenje medaljone s njokima od sira u umaku od zelenih jabuka.
Video upute za pripremu:
Porcija za: people
Potrebni Sastojci:
Porcija za: people
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Jelenji hrbat nakon 24 sata vadimo iz paca, sušimo, odvajamo file i kare od kosti i čistimo od žilica. Očišćene komade karea režemo poprečno da dobijemo medaljone.
 2. Kada razdvojimo meso od kosti, kosti oprezno nasiječemo i prepržimo ih na vrućem ulju. Da bi smo pojačali umak kostima ćemo dodati i žile koje smo očistili sa karea.
 3. Kada kosti dobiju boju dodamo već narezano korjenasto povrće: Korijen celera, mrku i luk. Pirjamo dok povrće ne opusti, a zatim sve zajedno zalijemo sa crvenim vinom. Pustimo da krčka na laganoj vatri sat vremena.
 4. Za to vrijeme priredit ćemo njoke od glatkog brašna, jaja i kravljeg sira. Smjesu ne solimo jer je kuhamo u slanoj vodi. Sastojke stavimo u jednu posudu i dobro promiješamo u kompaktnu masu.
 5. Dasku za tijesto posipamo sa malo brašna i na njega položimo smjesu za njoke i ručno razvaljamo dugačke valjuške, izrežemo na kratke dijelove te oblikujemo njoke jednakih veličina.
 6. Oblikovane njoke polagano stavljamo u kipuću posoljenu vodu da se kuhaju sve dok ne isplivaju na površinu. Vadimo ih ispiremo pod hladnom vodom i stavljamo na stranu da se ocijede.
 7. S vremena na vrijeme pripazimo na umak od kostiju da previše ne reducira (ne izgubi previše tekućine).
 8. Kada je umak gotov, iz njega vadimo kosti i dodajemo okoštene kriške jabuka.
 9. Kada jabuke omekšaju izmiksamo umak i začinimo sa soli i paprom. U umak dodajemo gotove njoke i sve lagano pod miješamo.
 10. Medaljone solimo sa obje strane i pržimo na vrućem ulju. U istoj tavici možemo prepržiti i nekoliko kriški svježih jabuka za dekoraciju.
 11. Poslužuje se: na tanjur položimo po tri medaljona u trokut, a umak sa njokima prelijemo preko medaljona.
Podijeli ovaj recept
Vrijeme pripreme:80minuta

Facebook komentari:

Recepti sa sličnim sastojcima:

Povrtna juha sa sirom i hrskavim kruhom - Fini Recepti
Povrtna juha sa sirom i hrskavim kruhom
Irsko varivo s janjetinom - “Irish stew” - Fini Recepti
Irsko varivo s janjetinom - "Irish stew"
Lignjice iz tave s povrćem - Fini Recepti by Crochef
Lignjice iz tave s povrćem
Minutni odresci s prokulicama - Fini Recepti
Minutni odresci s prokulicama
Pečeni ramstek i šampinjoni s chimichurri umakom
Slani kolač od sira i krumpira - Fini Recepti
Slani kolač od sira i krumpira

Još recepata ovog Chefa: