Kremšnite

 • 90 min
 • 6 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Kremšnite
Kremšnite
Popularnost:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Saznajte kako pripremiti kremšnite u našem video receptu.
Kremšnite
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Saznajte kako pripremiti kremšnite u našem video receptu.

Kremšnita ima ih svakakvih: posutih šećerom u prahu, bez gornje kore ali sa čokoladom na vrhu, sa malo pjene od bjelanjaka ispod gornje kore, onih sa više kora i marcipanom. Ipak, one najjednostavnije su nekako i najbolje. Malo truda i vi ih već danas možete imati na svom stolu.

Kremšnite - Saznajte kako pripremiti kremšnite u našem video receptu. - lisnato tijesto, jaje, vanilin šećer, puding (od vanilije), škrobno brašno, brašno, šećer, šećer u prahu, mlijeko, Lisnato tijesto otopimo na sobnoj temperaturi podijelimo ga na dva jednaka dijela te oba dijela razvaljamo na pobrašnjenoj dasci na veličinu lima u kojem ćemo slagati kremšnite. ; Obije polovice zatim (jednu po jednu) ispečemo u pećnici zagrijanoj na 220°C sa obiju strana do zlatno žute boje.; U dvije zasebne zdjele odvojimo bjelanjke od žumanjaka. U zdjelu sa žutanjcima ulijemo 200 ml mlijeka, dobro izmiješamo pjenjačom i redom dodajemo ostale sastojke stalno miješajući i pazeći da ne ostanu grudice (prašak za puding, škrobno brašno, prosijano brašno, te vanilin i običan šećer). ; Sada u loncu zavrimo 8 dl mlijeka, polako i uz stalno miješanje dodajemo pripremljenu smjesu, te sve zajedno dalje uz stalno miješanje kuhamo nekoliko minuta odnosno dok ne zgusne (gotovu kremu maknemo sa vatre). ; Sada od bjelanjaka istučemo čvrst snijeg i nježno ga umiješamo u još vruću kremu.; Jednu koru lisnatog tijesta izrežemo na veličinu dna četvrtaste posude sa stjenkama i na nju izlijemo zgotovljenu kremu za kremšnite. ; Drugu koru narežemo na jednake kvadrate veličine kremšnita (da nam se kasnije kod rezanja kremšnita gornja kora ne uvija i ne lomi) pa njima prekrijemo kremu. ; Ovako pripremljene kremšnite ostavimo da se ohlade na sobnoj temperaturi, zatim ih posipamo šećerom u prahu i možemo poslužiti.; -
Porcija za: people
Potrebni Sastojci:
Porcija za: people
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Lisnato tijesto otopimo na sobnoj temperaturi podijelimo ga na dva jednaka dijela te oba dijela razvaljamo na pobrašnjenoj dasci na veličinu lima u kojem ćemo slagati kremšnite.
 2. Obije polovice zatim (jednu po jednu) ispečemo u pećnici zagrijanoj na 220°C sa obiju strana do zlatno žute boje.
 3. U dvije zasebne zdjele odvojimo bjelanjke od žumanjaka. U zdjelu sa žutanjcima ulijemo 200 ml mlijeka, dobro izmiješamo pjenjačom i redom dodajemo ostale sastojke stalno miješajući i pazeći da ne ostanu grudice (prašak za puding, škrobno brašno, prosijano brašno, te vanilin i običan šećer).
 4. Sada u loncu zavrimo 8 dl mlijeka, polako i uz stalno miješanje dodajemo pripremljenu smjesu, te sve zajedno dalje uz stalno miješanje kuhamo nekoliko minuta odnosno dok ne zgusne (gotovu kremu maknemo sa vatre).
 5. Sada od bjelanjaka istučemo čvrst snijeg i nježno ga umiješamo u još vruću kremu.
 6. Jednu koru lisnatog tijesta izrežemo na veličinu dna četvrtaste posude sa stjenkama i na nju izlijemo zgotovljenu kremu za kremšnite.
 7. Drugu koru narežemo na jednake kvadrate veličine kremšnita (da nam se kasnije kod rezanja kremšnita gornja kora ne uvija i ne lomi) pa njima prekrijemo kremu.
 8. Ovako pripremljene kremšnite ostavimo da se ohlade na sobnoj temperaturi, zatim ih posipamo šećerom u prahu i možemo poslužiti.
Video upute za pripremu:
Podijeli ovaj recept
Vrijeme pripreme:90minuta

U ovom receptu:

crochef, 

Facebook komentari:

Recepti sa sličnim sastojcima:

Svinjski odresci s pršutom, suhim šljivama i povrćem - Fini Recepti by Crochef
Svinjski odresci s pršutom, suhim šljivama i povrćem
Odresci juneće pisanice s mozzarellom i kaduljom - Fini Recepti by Crochef
Odresci juneće pisanice s mozzarellom i kaduljom
Piletina s 40 češnjaka - Fini Recepti
Piletina s 40 češnjaka
Currywurst (kobasice s kečapom i curryem) - Fini Recepti
Currywurst (kobasice s kečapom i curryem)
Juha od kiselog kupusa - Fini Recepti by Crochef
Juha od kiselog kupusa
Njoki s umakom od paprike - Fini Recepti
Njoki s umakom od paprike

Još recepata ovog Chefa: