Mesna štruca u košuljici od pancete

 • 90 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Mesna štruca u košuljici od pancete - Fini Recepti
Mesna štruca u košuljici od pancete
Popularnost:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesnu štrucu u košuljici od pancete.
Mesna štruca u košuljici od pancete
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesnu štrucu u košuljici od pancete.

Kako bi naša mesna štruca bila što mekša i ukusnija nakon pečenja, pripremamo ju od sočne smjese u koju između ostalog stavljamo i žemlje namočene u vrhnje. Štrucu nismo punili uobičajenim tvrdo kuhanim jajima, već smo ju zamotali u slanu košuljicu od pancete: pa neka se napokon nađe i na meniju NEljubitelja jaja!

Mesna štruca u košuljici od pancete - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesnu štrucu u košuljici od pancete. - mljeveno meso (miješanog), panceta, peršin, luk, žemlja, jaje, koncentrat rajčice, temeljac mesne juhe, kiselo vrhnje, ulje, sol i papar, Žemlju narežemo na kockice, stavimo u zdjelu, dodamo kiselo vrhnje, dobro izmiješamo i ostavimo da se sastojci prožmu. ; U zasebnu zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo jaja, sjeckani peršin i luk, koncentrat rajčice, namočenu žemlju i promiješamo sastojke. Začinimo solju i paprom te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. ; Vatrostalnu posudu premažemo tankim slojem ulja, a po dnu složimo, od plošaka pancete, posteljicu veličine 30 x 20 cm. ; Pripremljenu smjesu premjestimo na posteljicu od pancete, oblikujemo u štrucu i omotamo i prekrijemo preostalim ploškama pancete. ; Tako pripremljenu mesnu štrucu podlijemo s malo mesnog temeljca i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, 10-ak minuta. ; Zatim temperaturu smanjimo na 170°C, podlijemo sa još malo mesnog temeljca i dalje pečemo u pećnici 40-ak minuta povremeno podlijevajući mesnim temeljcem.; -
Porcija za: osobe
Potrebni Sastojci:
Porcija za: osobe
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Žemlju narežemo na kockice, stavimo u zdjelu, dodamo kiselo vrhnje, dobro izmiješamo i ostavimo da se sastojci prožmu.
 2. U zasebnu zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo jaja, sjeckani peršin i luk, koncentrat rajčice, namočenu žemlju i promiješamo sastojke. Začinimo solju i paprom te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.
 3. Vatrostalnu posudu premažemo tankim slojem ulja, a po dnu složimo, od plošaka pancete, posteljicu veličine 30 x 20 cm.
 4. Pripremljenu smjesu premjestimo na posteljicu od pancete, oblikujemo u štrucu i omotamo i prekrijemo preostalim ploškama pancete.
 5. Tako pripremljenu mesnu štrucu podlijemo s malo mesnog temeljca i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, 10-ak minuta.
 6. Zatim temperaturu smanjimo na 170°C, podlijemo sa još malo mesnog temeljca i dalje pečemo u pećnici 40-ak minuta povremeno podlijevajući mesnim temeljcem.
Video upute za pripremu:
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Želite li nas pratiti na Youtube-u?

Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)
U ovom receptu: in magazin rolada od mljevenog mesa, 

Facebook komentari:

Recepti sa sličnim sastojcima:

Almo Čatlak
Kolač s rogačem i jabukama
Jelenji ragu - Fini Recepti
Almo Čatlak
Jelenji ragu
Pileći svici s pršutom i kockicama sira - Fini Recepti by Crochef
Almo Čatlak
Pileći svici s pršutom i kockicama sira
Pohana hobotnica, grdobina i škampi
Lidija Kralj
Pohana hobotnica, grdobina i škampi
Juneći filet u umaku od crnog vina - Fini recepti
Almo Čatlak
Juneći filet u umaku od crnog vina
Tiramisu s jagodama i likerom od čokolade - Fini Recepti by Crochef
Almo Čatlak
Tiramisu s jagodama i likerom od čokolade

Još recepata ovog Chefa: